Behandeling


De praktijk werkt met verschillende wetenschappelijk bewezen behandelmethoden. Hieronder vind je een overzicht van de therapieën die de praktijk aanbiedt. 

  • EMDR

  • Emotion Focused Therapy (lichaamsgerichte behandeling)

  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

  • Mindfulness

  • Psychodynamische therapie


Emoties

Mijn expertise binnen behandeling ligt in het laten voelen en loslaten van (onbewuste) emoties met een lichaamsgerichte benadering.

In de sessies wordt men, onder meer middels Focusing uit de EFT, bewust gemaakt van de lichamelijke sensaties behorende bij emoties waardoor deze in sterkere mate gevoeld en daarmee losgelaten kunnen worden.

In de sessies wordt eveneens duidelijk welke onbewuste afweermechanismen ingezet worden om emoties op afstand te houden. Een veel voorkomende manier is bijvoorbeeld het willen analyseren van de emoties waardoor de aandacht weer naar het hoofd gaat en de emotie (vaak machteloosheid) niet meer gevoeld kan worden. 
In behandeling leer ik mensen hun eigen afweerpatronen te herkennen waarbij ik hem of haar uitnodig om achter deze patronen te kijken om zodoende de onderliggende emoties te kunnen verdragen en loslaten. 

 

Indien gewenst kan een deel van de behandeling plaatsvinden m.b.v. e-health modules. Ook is het mogelijk sessies te laten plaatsvinden via videobellen.